Dial Telecom zprovoznil novou trasu Žabeň - Ostrava

11.11.2016
Praha, Ostrava
Společnost Dial Telecom a.s. dokončila instalaci nové páteřní trasy v úseku Žabeň - Ostrava. Tato nová trasa měří 22,3 km a stává se důležitou částí páteřní trasy Dial Telecomu Brno - hranice České republiky a Polska.

Zprovozněním této optické trasy se výrazně rozšiřují možnosti připojení nových nebo stávajích zákazníků v oblasti Ostravska a Frýdecko-Místecka, přímo na páteřní optickou trasu DialTelecomu. Páteřní trasy Dial Telecomu  v úseku Morava jih-sever dosahují délky 336,5km.

Dial Telecom instaluje na svých páteřních trasách vysoce kvalitní optická vlákna. Trasy se vyznačují nízkými hodnotami měrného útlumu a minimálními hodnotami koeficientu PMD, což je velmi důležité pro zajištění kvality vysokorychlostních přenosových systémů.

Dial Telecom pokračuje ve své strategii rozšiřování sítě blíže ke svým zákazníkům, přičemž se nemění základní přístup, založený na rychlé implementaci moderních technologií, vysoké kvalitě a dostupnosti nabízených služeb a konkurenceschopných cenách.