Dial Telecom je připojen do peerignového uzlu VIX.at

13.3.2017
Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, se v uplynulých dnech připojil do významného rakouského peeringového uzlu VIX.at. Hlavním cílem tohoto kroku je zlepšení propojení s internetovými sítěmi v Rakousku a zemích bývalé Jugoslávie.

Dial Telecom je dále přímo připojen do českého peeringového uzlu NIX.CZ a také do zahraničních peeringových center DE-CIX, ECIX (Německo), AMS-IX (Nizozemsko), LINX (Velká Británie), SIX.SK (Slovensko).

Pro přístup do mezinárodních peeringových center využívá Dial Telecom vlastní optické sítě s minimem aktivních prvků po celé trase. Díky tomu může nabídnout bezkonkurenční hodnoty zpoždění a variace zpoždění na trasách k nejvýznamnějším světovým peeringovým centrům (Praha – DE-CIX Frankfurt pod 9 ms) a i běžný koncový uživatel může s mezinárodní konektivitou Dial Telecomu při práci na Internetu vnímat rychlejší odezvy.