Dial Telecom připojil brněnské centrum Vlněna

16.10.2017
Brno
Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, připojil do své vysokorychlostní brněnské metropolitní sítě zcela nové administrativní a maloobchodní centrum Vlněna. Zahájení provozu je plánováno na březen 2018.

Dial Telecom. nabídne firmám celkové portfolio internetových, datových a hlasových služeb na nejvyšší dosažitelné úrovni, srovnatelné se světovou špičkou. Dial Telecom bude své služby provozovat na optické síti, která v zásadě nemá limity v rychlosti přenosu.

U optické sítě obecně platí, že omezení v rychlosti přenosu je dáno spíš typem použitých koncových zařízení než sítí samotnou. Oproti metalické síti má kromě vyšší přenosové kapacity celou řadu dalších výhod. Jde především o elektromagnetickou imunitu, bezpečnost provozu, odolnost proti odposlechu, vysokou provozní spolehlivost a mechanickou i chemickou odolnost optických kabelů.

Metropolitní síť Dial Telecomu nabízí vysoké přenosové kapacity v násobcích hodnoty 10 Gb (n x 10 Gb). Je napojena na páteřní síť Dial Telecomu v České republice a zároveň na téměř všechny existující sítě v zahraničí.

Vlněna – nové centrum
Nové kancelářské, maloobchodní centrum Vlněna překlenuje brněnské historické centrum s rozvíjející se komerční zónou jižního Brna.
Prémiový design a vysoké technické parametry obchodního prostoru Vlněna jsou atraktivní pro velké nadnárodní společnosti, které se snaží o vybudování velitelství a výzkumu a vývoje v Brně, zejména díky rozvíjející se reputaci města jako špičkového a pokročilého výrobního centra.

Dial Telecom jako dodavatel komplexních služeb
Dial Telecom zajišťuje v této oblasti komplexní služby: od vybudování trasy k zákazníkovi, přes koncová zařízení až po garantovaný přístup k internetu. Vlastní páteřní a metropolitní optická síť umožňuje zřídit přístupové linky s maximální možnou kvalitou, a zejména u vysokých kapacit navíc s velmi zajímavou cenou. Technologie využívající optickou síť jako základní přenosovou vrstvu jsou nejčastěji na bázi DWDM nebo CWDM. Nad základní infrastrukturou provozuje Dial Telecom rozsáhlou IP MPLS síť, síť na bázi L2 Ethernetu a SDH síť pro synchronní přenosy – zejména hlasu.

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.