Dial Telecom rozšířil DWDM síť o novou trasu

8.1.2018
Brno - Boskovice
Společnost Dial Telecom a.s. , rozšířila v průběhu prosince 2017 vlastní DWDM síť o novou trasu Brno – Boskovice.

Fyzická vrstva je realizována na optických vláknech od společnosti E.ON. Dokončení výstavby této trasy umožňuje navýšit kapacitu přípojky optické metropolitní sítě v Boskovicích do páteřní sítě Dial Telecomu ze stávajících 2x1GE na 1x 10GE (vlastní DWDM lambda) se zálohou 1G.

Dial Telecom instaluje na svých páteřních trasách vysoce kvalitní optická vlákna. Trasy se vyznačují nízkými hodnotami měrného útlumu a minimálními hodnotami koeficientu PMD, což je velmi důležité pro zajištění kvality vysokorychlostních přenosových systémů.

Dial Telecom pokračuje ve své strategii rozšiřování sítě blíže ke svým zákazníkům, přičemž se nemění základní přístup, založený na rychlé implementaci moderních technologií, vysoké kvalitě a dostupnosti nabízených služeb a konkurenceschopných cenách.