Nejrychlejší propoj mezi Prahou a Frankfurtem

9.7.2019
Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb navýšil rychlost do vlastního IP uzlu společnosti Dial Telecom umístěného ve Frankfurtu nad Mohanem na 100 Gbps.

Propojení je realizováno na vlastní optické infrastruktuře s DWDM transportní technologií. Zároveň se zvýšením rychlosti bylo dosaženo i snížení obousměrného zpoždění (RTD, Round-trip-delay) na trase Praha - Frankfurt na cca 7ms. (viz. graf)

IP uzel ve Frankfurtu využívá  Dial Telecom pro přímé připojení svých zákazníků v zahraničí  a pro  IP propojení s jinými nadnárodními operátory.

To potvrzuje Pavel Kvíčala, zástupce technického ředitele Dial Telecom, a. s: „Posílení kapacity spojení do páteřního IP uzlu ve Frankfurtu bylo logickou reakcí na setrvalý nárůst provozu z/do západní Evropy. Pokračujeme průběžně v upgradech naší vlastní páteřní infrastruktury, abychom uspokojili požadavky našich zákazníků na služby o vysoké kapacitě i kvalitě.“