Zprovozněn další úsek transportní vysokokapacitní DWDM sítě do Katowic

15.9.2019
Společnost Dial Telecom, a.s. na začátku měsíce září rozšířila svoji již tak rozsáhlou mezinárodní síť. Na území Polska uvedla do provozu další úsek své transportní vysokokapacitní DWDM sítě.

Stávající trasa s kapacitou až 80 x 200Gbps byla prodloužena o úsek Krakow – Jaworzno - Katowice. První lambda 100GE mezi Prahou a Katowicemi již byla předána zákazníkovi.

Jde o trasu s nejlepší latencí na trhu v úseku Katowice - Praha - ­Frankfurt.

V Katowicích byl zároveň otevřen nový PoP v objektu 4 Data Center, ul. Adamskiego 7.

„Našim zákazníkům budeme moci nabídnout v novém přístupovém bodě v Katowicích vedle poskytování služeb typu Lambda samozřejmě i dostupnost dalších služeb IP/MPLS sítě Dial Telecom.“ sdělil Pavel Kvíčala, zástupce technického ředitele Dial Telecom, a. s.