Zprovoznili jsme 100 Gbps záložní spoj do Frankfurtu

13.2.2020
Společnost Dial Telecom, a.s. zprovoznila záložní spoj o rychlosti 100 Gbps do svéhu IP uzlu umístěného ve Frankfurtu nad Mohanem.

Záložní trasa je vedena v průběhu Brno - Český Těšín - Katowice - Łódź- Gubin - Dresden - Gera – Eisenach - Frankfurt je topologicky i technologicky zcela nezávislá na primární lince vedené v trase Praha - Rozvadov - Norimberk - Frankfurt.

Propojení je realizováno na DWDM vrstvě s využitím jak vlastní optické sítě, tak i optické sítě polského partnera.

Primární linka se vyznačuje ultra nízkou latencí, obousměrné zpoždění (RTD, Round-trip-delay) je na trase Praha - Frankfurt na cca 7ms. Záložní linka vykazuje RTD cca 20ms, což je vzhledem k délce trasy odpovídající hodnota.

IP uzel ve Frankfurtu využívá Dial Telecom pro přímé připojení svých zákazníků v zahraničí a pro IP propojení s jinými nadnárodními operátory.

Pavel Kvíčala, zástupce technického ředitele Dial Telecom, a. s, dodává: "Záložní 100G linka nahrazuje dosavadní zálohu n*10G, čímž se stává kapacitně rovnocennou alternativou v případě výpadku primárního spojení. Upgrade zálohy nám dává jistotu, že splníme požadavky našich zákazníků na služby o vysoké kapacitě i kvalitě."