Dial Telecom nasazuje novou technologii „ Flexible Grid"

3.9.2020
Dial Telecom připravuje podzimní implementaci technologie Flexible grid pro navýšení kapacity a vylepšení své páteřní ultra-low-latency DWDM sítě Český Těšín – Frankfurt nad Mohanem s odbočkou do Prahy.

Tradiční 80 kanálové DWDM systémy pracují pevným  DWDM gridem a pevnými kanály o šířce pásma 50GHz.  Technologie Flex grid umožní realizaci tzv. super kanálů (Super Channels) o šířkách od 37.5 Ghz do 400 GHz pro vyšší efektivitu využití spektra a zvýšení přenosové kapacity systému na této nejvytíženější mezinárodní přenosové trase.

K nasazení nové technologie „Flexible grid“ nás vedou očekávání našich zákazníků a rostoucí požadavky na přenosové rychlosti. Věříme, že budeme i nadále na předních místech mezi poskytovateli vysokokapacitních mezinárodních tras a jsme na správně cestě vedoucí k přenosu 400 Gbit/s a 1 Tbit/s signálů“, říká Pavel Kvíčala, zástupce technického ředitele a manažer výstavby a provozu transportní a přístupové sítě společnosti Dial Telecom.

Dial Telecom, a. s. je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem a ISO 45001:2008 pro projektování, dodávky, instalace a servi technických systémů stave včetně technologických a informačních systémů.